طراحی نمای ساختمان

زمانی که صحبت از طراحی نمای ساختمان میشه منظور ما دقیقا قسمتی از ساختمان هست که شما از بیرون تماشا می کنین. چیزی که می تونه در نگاه اول نظر مخاطب رو به شدت به خودش جذب کنه.

طراحی نمای خارجی طراحی سازه ای هست که در چند بعد باید دیده بشه و معرف کل ساختمان هست. اهمیت طراحی نمای خارجی ساختمان به اندازه ای هست که به شدت روی ارزش ملک، میزان استقبال مخاطبان از بنا و فروش بیشتر ملک تاثیر میذاره.

یه لحظه به این جمله دقت کنین :

( حتی اگه دکوراسیون داخلی ساختمان شما شیک و مدرن باشه ولی نمای بیرونی جذابیت کافی رو نداشته باشه، ممکنه مشتری از دیدن محیط داخلی ساختمان صرف نظر کنه!! )

طراحی نمای ساختمان

نوع مصالح به کار رفته در نمای ساختمان

یکی از عوامل به شدت تاثیر گذار در طراحی نما، انتخاب نوع مصالح به کار رفته در نمای ساختمان هست . ارزان بودن یا گران بودن مصالح ساختمانی در یک بازه زمانی بر کیفیت طراحی نما تاثیر زیادی داره. این مسئله شامل اجرای نما هم میشه ولی طراح باید این رو در نظر بگیره که در هر بازه زمانی ممکن هست شرایط تغییر کنه و باید با در نظر گرفتن مدیریت بحران شرایط رو به درستی در دست بگیره.

شرایط اقلیمی منطقه

موقعیت جغرافیایی و شرایط اقلیمی ساختمان نیز بر نمای ساختمان موثر هست. مثلا طراحی نمای ساختمان ویلایی در شمال کشور که در معرض بارندگی و رطوبت زیادی هستن با طراحی نمای ساختمان مسکونی شهرهایی مثل کرج متفاوت هست. پس شرایط اقلیمی یکی از تفاوت های طراحی نما در کرج با طراحی نما در رامسر با طراحی نما در  اصفهان هست.

مصالح مناسب برای ساخت نمای ساختمان

مصالح مختلفی برای طراحی نمای ساختمان استفاده میشه که موارد مهم و پرکاربرد رو تو این قسمت براتون توضیح میدم.

روش های اتصال نما در اجرای نمای ساختمان

روش های مختلفی برای اتصال نما وجود داره که چند مورد رو اینجا بهتون میگم :

طراحی نمای کامپوزیت

سیمان

برای اتصال نما میشه از ملات سیمان استفاده کرد و با کمک سیمان مصالح رو به نما متصل کرد که این مدل اتصال خیلی مستحکمه ولی اجرای زمانبری داره و باید حتما توسط افراد متخصص انجام بشه تا خروجی کار تمیز و زیبا بشه.

نمای خشک

در این روش از پیچ و مهره استفاده میشه که نیاز به فرد متخصص داره.

چسب

یکی دیگه از روش های اتصال نما استفاده از یه مدل چسب مخصوص هست که نحوه کار در این روش خیلی خیلی مهمه چون اگه به درستی اجرا نشه امکان نفوذ آب به داخل مصالح وجود داره.

انواع نمای ساختمان

نمای ساختمان از جهات مختلفی تقسیم بندی میشن که تو این قسمت میخوام در مورد انواع نمای ساختمان از لحاظ متریال یا مصالح بگم تا با انواعشون آشنا بشین.

نمای کامپوزیت

در این مدل نمای ساختمان از ورق های کامپوزیت آلومینیوم استفاده میشه. این کامپوزیت ها بسیار متنوع هستن که هم وزن کمی دارن هم در برابر حرارت و رطوبت مقاومن. تنوع رنگی بالایی دارن و در نماهای مدرن استفاده میشن.

یکی از معایب کامپوزیت، قیمت بالای آن هست که امکان استفاده از این متریال رو برای همه غیر ممکن میکنه.

طراحی نمای کامپوزیت

 نمای آجری

از قدیم ترها تا الان این مدل نماها در مدل های مختلف ارائه میشدن. طرح آجر ممکنه طرح چوب یا لعابدار حصیری باشه. مصالحی مثل آجر مقاومت و طول عمر بالایی دارن و با محیط زیست سازگار هستن. نماهای آجری عایق صوت و حرارت هستن و باعث مصرف بهینه از انرژی میشن.

یسری ضوابط در مورد نماهای آجری وجود داره که باید در طراحی بهشون توجه کنیم. مثلا در اصفهان فقط از آجرهای بژ، کرم و آجرهای سنتی میشه استفاده کرد یا بر اساس ضوابط نمیشه نمای آجری رو رنگ کرد.

  • در انتهای مقاله یکسری ضوابط طراحی نما رو گفتم که پیشنهاد می کنم حتما بخونین.

طراحی نمای ساختمان آجری

نمای سنگی

متریال سنگ یکی از مصالحی هست که هم در ساختمان های مدرن هم ساختمان های کلاسیک کاربرد داره. هزینه ی نسبتا گرانی دارن اما زیبا و مقاوم و بروزتر هستن. در نمای سنگی میشه از سنگ مرمر ، سنگ گرانیت ، سنگ تراورتن و سایر سنگ ها استفاد کرد.

مطلب پیشنهادی : هر چیزی که در مورد کابینت باید بدونین..

سنگ ها عمر طولانی تری دارن و در گذر زمان زیبایی خودشون رو حفظ می کنن. اگه خواهان نمای سنگی ساختمونتون هستین حتما از متریال با کیفیت استفاده کنین وگرنه در مقابل سرما و گرما ترک میخوره و از بین میره.

هزینه اجرای نمای سنگی نسبت به بقیه نماها بیشتر هست. این مورد رو هم در نظر داشته باشین که نمای سنگی چند وقت یکبار نیاز به شستشو دارد.

طراحی سه بعدی نمای ساختمان

نمای سیمانی

ارزانترین متریال برای نمای ساختمان متریال سیمانی هست. به سرعت قابل اجرا هستن و مقاومت بالایی در برابر آتش دارن. این مدل نماها قابل شستشو هستن و عمر بالایی دارن.

یکی از معایب این مدل نما داشتن قابلیت جذب بالای گرد و غبار هست که بعد یه مدت ظاهر بدتری از نما رو نشون میده.

طراحی نما ساختمان

نمای شیشه ای

اگه به درستی از شیشه در نمای ساختمان استفاده بشه زیبایی ساختمان رو چند برابر میکنه. این مدل نما نور فضای داخلی ساختمان رو چندبرابر میکنه. در مورد بیرون ساختمان هم چون نور رو منعکس میکنه جلوه ی زیبایی رو بوجود میاره. برای نمای شیشه ای بهتر هست که از شیشه رفلکس یا سکوریت استفاده کرد.

از معایب نماهای شیشه ای این هست که به مرور زمان کدر میشن و باید به طور مرتب نماشویی بشه.

طراحی نمای شیشه ای

نمای سرامیک

یکی از پرطرفدارترین متریال برای نمای ساختمان سرامیک هست. از مزایای این نما مقاومت در برابر یخ زدگی و آتش سوزی و عایق بودن در برابر رطوبت هست. بهتر هست که در مکان های پرجمعیت از سرامیک استفاده نشه چون انعکاس نور زیادی داره.

طراحی نمای ساختمان

نمای چوبی

استفاده از ترکیب چوب با شیشه و فلز باعث زیبایی دو چندان نمای ساختمون میشه. ترموود یکی از چوب های سبک و مقاومی هست که در نمای ساختمان استفاده میشه. درسته که نمای چوبی طرفداران زیادی داره ولی با مشکلاتی مثل رطوبت، حشرات و تعریق روبرو هست. اگه انتخاب نهایی شما برای نمای ساختمون متریال چوب هست سعی کنین که بهترین و با کیفیت ترین چوب رو انتخاب کنین. چوب های فرآوری شده چون مقاومت زیادی در برابر رطوبت ، آتش سوزی و نفوذ حشرات دارن گزینه ی بسیار مناسبی هستن.

طراحی نمای ساختمان چوبی

نمای مینرال

اگه نمای ساختمان با سنگ های معدنی و مرمر ساخته بشه به این نما، نمای مینرال میگیم. نمای مینرال با محیط زیست سازگار و در برابر آتش سوزی مقاوم هست.

نمای ساختمان

نمای بایرامیکس

بایرامیکس نوعی ملات تزیینی هست که در نمای ویلایی خیلی کاربرد داره. برخلاف سایر نماها که از سنگ های طبیعی استفاده میشه، بایرامیکس ملاتی از سنگ های گرانیتی و رزین های طبیعی و مصنوعی هست. این متریال به روی انواع سطوح مثل شیشه ، رنگ ، سیمان و چوب قابل اجرا هست و بعد از خشک شدن شبیه سنگ های تزیینی میشه.

طراحی نمای ساختمان بایرامیکس

نمای میکروسمنت

میکروسمنت از نگاه معماران و طراحان داخلی منحصر به فردترین متریال سال ۲۰۱۵ شناخته شده. این متریال از خانواده پوشش های پلیمری متشکل از سیمان، رزین، مواد افزونی و رنگدانه های معدنی هست. یکی از مزایای این مدل نما این هست که بدون توجه به متراژ سطوح مورد نظر بدون درز و شکاف کار میشه و به همین دلیل نگهداری، نظافت و تعمیر آن آسان هست.

میکروسمنت پوششی رنگ پذیر هست و قابلیت اجرا در سطوح بسیاری رو داره. با توجه به چسبندگی خوبی که داره به روی سیمان، آجر، کاشی و … نصب میشه و چون تایم کمی میبره و به سرعت خشک میشه، امکان استفاده بلافاصله ازش هست.

طراحی نمای ساختمان میکروسمنت

انواع طراحی نمای ساختمان

همونطور که قبلا هم گفتم طراحی نما بر اساس کاربری و کاربردی که ساختمان داره متفاوته. در این قسمت میخوام یکسری موارد جالب در مورد طراحی انواع مختلف این ساختمان ها بگم.

مطلب پیشنهادی : طراحی آنلاین دکوراسیون داخلی

طراحی نمای شهری

در نماهای شهری باید به نوع ساختمون توجه کرد. مثلا وقتی ساختمون طبقات زیادی داشته باشه یا به اصطلاح آسمان خراش باشه نمیشه از نمای کلاسیک استفاده کرد. یا وقتی ساختمون در مرکز شهر و جای پر رفت و آمدی باشه باید حتما پنجره ها دو جداره باشه وگرنه مثلا ساعت ۵ عصر نمیشه بیشتر از یک ساعت تو خونه ی این ساختمون استراحت کرد و اذیت نشد!

نمای ساختمان

طراحی نمای ساختمان ۳ تا ۵ طبقه

در مورد متریال مورد استفاده در این ساختمان ها باید به سنگ، گرانیت، آجر، سیمان، کامپوزیت و ترموود اشاره کنم. در ساختمان هایی با این تعداد طبقات باید به هماهنگی کامل ساختمان با سایر ساختمان های اطراف کاملا دقت کرد.

طراحی نمای آپارتمان

طراحی نمای برج و آسمان خراش

طراحی نمای این مدل ساختمان ها کاری بسیار حساس و کلیدی هست. در این مدل پروژه ها نیاز به ترکیب اصول مهندسی، خلاقیت بصری و مفهومی هست. در طراحی این مدل ساختمان ها باید ایده ای تازه ، بکر در زمینه طراحی قرار بگیره تا چشم مخاطب از دیدن ساختمان خسته نشه. و نکته مهم تر اینکه طراحی نما به صورتی باشه که باعث آلودگی دیداری در سطح شهر نشه.

طراحی نمای برج

این عواملی که گفتم در کمیته نمای تهران و شهرستان ها از دلایل مهم تایید نمای برج ها هست.

طراحی نمای ویلایی

نمای ویلا باید زیبا، متمایز، مقاوم، هماهنگ با کل بنا، متناسب با اقلیم منطقه و ساختمان های اطراف و هماهنگ با بودجه کارفرما باشه.

توجه به معیارهای زیبایی شناسی نه تنها هزینه ی بیشتری بر پروژه تحمیل نمی کنه بلکه از ساخت یه سازه ی نازیبا جلوگیری میکنه و به فروش ویلا کمک زیادی می کنه.

طراحی نمای ویلایی

ضوابط پیشنهادی طراحی نما توسط کمیسیون طراحی شهری

  • در طراحی نما عملکرد ساختمان حتما مدنظر قرار بگیره.
  • استفاده از نمای کامپوزیت برای ساختمان های مسکونی پیشنهاد نمیشه.
  • در طراحی نما حداکثر از ۲ نوع مصالح با رنگ غالب روشن و ملایم استفاده بشه.
  • استفاده از رنگ های تند و نامتعارف در نمای ساختمان توصیه نمیشه.
  • برای اجرای سنگ ها در نما از اسکوپ و در نماهای آجری از بندکشی استفاده بشه.
  • در نمای ساختمان جایی که با انسان در ارتباط هست از مصالحی که برای انسان مضر هست ( مثل فلز، اجسام برنده یا شکننده ) استفاده نشه.
  • حتی المقدور از شیشه دوجداره برای پنجره استفاده بشه.
  • استفاده از پنجره یکسره جهت باکس راه پله ممنوع هست.
  • فضای ورودی ساختمان حالت تعریف شده و دعوت کننده باشه و عقب رفتگی در پلان لحاظ بشه.
  • به تناسب و توازن خطوط ، ریتم افقی و عمودی توجه بشه.

قیمت طراحی نمای ساختمان

همونطور که می دونین موارد زیادی روی قیمت طراحی نما تاثیر دارن. هزینه ها با توجه به تعداد طبقات ، تعداد بر ، سبک مدنظر، نوع کاربری و کاربرد ساختمان و.. متفاوت هست.

یکی از نکات مهمی که باید مدنظر داشته باشین اینه که هیچ وقت برای کاهش هزینه ها از طراحی بی کیفیت استفاده نکنین چون اینجوری شاید از هزینه های اجرای نما کم کنین ولی در آینده برای فروش ساختمان یا ترمیم دچار ضرر میشین.

 

همین حالا با مشاوره طراحی یا ثبت سفارش در خدمتتون هستیم..

۰۲۶۳۴۲۴۹۸۲۶ – ۰۹۱۰۷۲۴۱۴۲۰

 

مشاوره رایگان طراحی نمای ساختمان

حتما قبل از طراحی نما با یک مشاور خوب و با تجربه مشورت کنین تا کاملا راهنماییتون کنن. مثلا در طراحی نمای ساختمان باید حتما به نوع کاربری و کاربرد ساختمان توجه و با توجه به آن مصالح رو انتخاب کرد.

چندمثال جالب براتون بزنم :

  • در بعضی مناطق به نمای رومی یا همان کلاسیک مجوز داده نمیشه و شما فرض کنین که چندین میلیون بابت طراحی نما هزینه کردین و در آخر موقع تکمیل دفترچه کمیته نما و استعلام متوجه شدین که به این نما مجوز داده نمیشه.
  • ورودی ساختمان باید حتما عقب رفتگی معینی داشته باشه تا به زیبایی بیشتر ساختمان کمک کنه.
  • اگه تعداد پنجره ها زیاد هست یا ساختمان نزدیک مکان های شلوغی مثل اتوبانه باید حتما از پنجره های دو جداره استفاده بشه.
  • با توجه به میزان نوردهی ، شمالی یا جنوبی بودن ساختمان، درجه رطوبت، شدت سرما یا گرما و … مصالح نما مشخص میشه.
  • در ساختمان های تجاری یا اداری بهتر هست که از نمای کامپوزیت استفاده بشه.
  • هر متریالی مناسب هر موقعیت جوی و جغرافیایی نیست!
  • نمیشه به طور همزمان از چند نوع متریال بدون هماهنگی استفاده کرد. به تناسب و هماهنگی و رنگ آمیزی ساختمان باید دقت کرد.
  • کامپوزیت ها برای نمای ساختمان های مسکونی پیشنهاد نمیشن و این مورد مطابق با قوانین و استانداردهای طراحی شهری و معماری هست.
  • ساختمان هایی که در نبش چهارراه هستن باید زیباترین و چشمگیرترین نما رو داشته باشن جوری که کاملا به چشم بیان.(در طراحی نماهای تجاری هم این مورد صدق میکنه)

مطلب پیشنهادی : اصول چیدمان منزل + عکس

یک مشاور خوب با بررسی تمام جوانب و با در نظر گرفتن نیازها و سلایق شما و بررسی منطقه ای که ساختمان در آن واقع شده بهترین طرح رو برای پروژه شما در نظر می گیره و اگه نقص یا معایبی وجود داشته باشه این موارد رو با شما در میون میذاره تا بهترین تصمیم رو داشته باشین.

 

معماران کارینا برای چه سازه هایی طراحی نمای ساختمان انجام میده؟

تیم متخصص معماران کارینا برای انواع نماهای مسکونی ، ویلایی، اداری و تجاری طراحی نما رو طبق اصول و قوانین مخصوص هر کدام انجام میده.

روال طراحی نما در معماران کارینا به چه صورت هست؟

بعد از تماس کارفرما، کاتالوگ نما و نمونه پروژه های ما با توضیحات کامل در مورد هر سبک برای کارفرما ارسال میشه تا خط فکری و سلیقه کارفرما ارزیابی بشه.

کارفرما هم عکس از نمای ساختمان، سبک مدنظر و اطلاعات اولیه ساختمان رو برای ما ارسال میکنن تا ساختمان توسط تیم طراحی بررسی بشه.

بعد از آنالیز پروژه، فاکتور و تایم تحویل با کارفرما چک میشه و بعد از توافق و عقد قرارداد، تیم طراحی شروع به انجام پروژه می کنن و طی روند طراحی کار چندبار با کارفرما چک میشه و در نهایت بعد از تایید نهایی کارفرما، رندرهای اصلی شب و روز  +  نقشه های فاز ۲ به کارفرما ارائه میشه و بعد تایید کارفرما پروژه به اتمام می رسه. در صورت درخواست کارفرما دفترچه کمیته نما نیز ارائه میشه.

چرا انقدر رنج هزینه ها توسط شرکت های مختلف متفاوت هست؟

بدون شک تفاوت زیادی بین یه طرح استاندارد و تخصصی با یه طرح غیر استاندارد یا اصطلاحا دانشجویی وجود داره.

یه طرح ارزان علاوه بر نداشتن جنبه های زیبایی شناسی، به دلیل عدم مهندسی و مدولار بودن باعث افزایش هزینه مصالح و اجرا میشه.

شرکت معماران کارینا با داشتن ۱۰ سال سابقه و طراحان عضو نظام مهندسی، طبق اصول اولیه طراحی نما را برای شما انجام میدن.

طراحی سه بعدی چیه؟ 

عکس هایی که شما تو سایتمون (قسمت گالری یا پروژه ها) میبینین همشون طراحی سه بعدی هستن که کارفرماها قبل از اجرا،طرح نمای ساختمون رو میبینن.

بهترین نرم افزار طراحی سه بعدی چیه؟

 نرم افزارای مختلفی برای طراحی سه بعدی وجود داره مثل تری دی مکس، اسکچاپ، چیف و.. . اگه بخوام بهترین نرم افزار رو بگم بدون شک تری دی مکس رو میگم. توضیح زیادی رو در موردش نمیگم ( ! ) چون فقط کافیه کیفیت این عکس ها رو با هم مقایسه کنین. بدون شک طراحی هایی که با نرم افزار تری دی مکس انجام میشه بهترین سطح کیفیت رو دارن.

مطلب پیشنهادی : طراحی نما در کرج

مزیت معماران کارینا :

  • طراحی با نرم افزار تری دی مکس و ویری
  • طراحی طبق اصول معماری
  • طراحی بدون محدودیت جغرافیایی از هر نقطه دنیا
  • طراحی کاملا حرفه ای و مطابق با سلیقه کارفرما
  • تضمین ۱۰۰ درصد اجرایی بودن کامل طرح
  • طراحی بی واسطه و زیرنظر تیم طراح و مهندس معمار
  • تحویل به موقع کار در تایم مشخص شده

 

همین حالا با مشاوره طراحی یا ثبت سفارش در خدمتتون هستیم..

۰۲۶۳۴۲۴۹۸۲۶ – ۰۹۱۰۷۲۴۱۴۲۰

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
شما برای ادامه باید با شرایط موافقت کنید